Traditsiooniline peolaud (0)
Article title
Foto Merit Põld
Pidupäeva lavaširull

Vaja läheb
• lavašši (soovi korral rukkilavašš),
• majoneesi,
• lehtsalatit,
• porgandit,
• rohelist sibulat,
• soovi korral idusid,
• heeringat või kilu.

Tee nii: kata lavašš täies ulatuses majoneesiga ja lao kõik toiduained järgemööda selle peale. Võid katta majoneesi omakorda salatilehtedega, et tuleks priskem rull. Keera lavašš tihedalt rulli ja lõika terava noaga parajateks tükkideks. Heeringa võid asendada kilu või ükskõik millise kalaga. Samuti võid salati vahetada hoopiski spinati vastu, majoneesi asendada sulajuustuga ja lisada näiteks paprikat, kurki või tomatit.

Foto unsplash.com 
Põnev kamajäätis

Vaja läheb
• 1 dl 35% koort,
• 1 sl suhkrut,
• näpuotsaga vaniljesuhkrut,
• poole apelsini riivitud koort,
• 1 sl kamajahu,
• riivitud šokolaadi.

Tee nii: vahusta koor suhkruga tugevamaks vahuks. Lisa riivitud šokolaad ja apelsinikoor ning kamajahu, sega ühtlaseks massiks. Hoia segu vähemalt tund aega sügavkülmas, seda vahepeal segades. Võid kasutada ka jäätisemasinat. Kui hoida segu sügavkülmas vähem aega, siis saad kreemisema külma maiuse, millele saad lisada näiteks erinevaid marju ja puuvilju.

Head isu!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.