Saku firma must küüslauk valiti Põhja-Eesti parimaks toiduaineks
Saku vallas tegutseva pereettevõtte Must Küüslauk OÜ kooritud must küüslauk võitis tänavu Eesti Parima Toiduaine piirkondliku konkursi Põhja-Eestis.
Musta Küüslaugu näol on tegu karamellistatud küüslauguga. See valmib nädalaid madalal temperatuuril ja kontrollitud niiskuses küpsedes. Protsessi ennast võib võrrelda sous vide tüüpi küpsetamisega, mille käigus muutuvad küüslauguküüned süsimustaks ja omandavad kergelt magusa, siirupise maitse, milles võib tunda ka palsamiäädika ja tamarindi nüansse.
„Väike-ettevõtted julgevad mõelda raamidest välja oma uute ja põnevate maitsetega ning eesti inimesed on agarad neid katsetama – must küüslauk on kindlasti üks sellistest põnevatest toodetest,“ ütles konkurssi korraldav Toiduliidu juht Sirje Potisepp.
Põhja-Eesti parim toiduaine valiti välja 19 toote hulgast, mille esitasid 14 piirkonna väikeettevõtet. Spetsialistidest koosnenud hindamiskomisjoni tegevust juhtis Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer.