Kolmapäeval Eesti toiduainetööstuse aastakonverentsil nimetati 2018. aasta Eesti parimaks toiduaineks M. W. Wooli poolt toodetav külmsuitsu klaarsägalõigud õlis.
M. W. Wool hakkas klaarsägaga tegelema eelmisel aasta alguses. “Klaarsäga ostame Hollandi kalakasvatusest. 2017. aastal ostsime kala ja fileed kuus natuke üle kahe tonni,” selgitab ettevõtte müügidirektor Indrek Rajangu.
Klaarsägast toodab M. W. Wool külmsuitsu fileed ja kuumsuitsu fileed, isegi klaarsäga šašlõkki. Tõeliseks delikatessiks on aga külmsuitsu klaarsäga viilud õlis, mis tõi ettevõttele nüüd Eesti parima toiduaine auhinna.
“See oli meile väga suur üllatus,” tunnistab Rajangu. Tema hinnangul on võidu pälvinud toote edu taga nii kalasöömise propageerimine, vähetuntud kalaliigist valmistatud toote uudsus, suurepärane maitse ja luude puudumine.
M. W. Wool on Eesti parima toiduaine konkursil osalenud kahel korral – 2013 ja 2018. Viie aasta eest tuli peavõit marineeritud angersägaga, nüüd siis külmsuitsu klaarsägalõikudega õlis. “Kaks korda oleme sellel konkursil käinud ja kaks korda on jackpot tulnud,” muheleb ettevõtte omanik Mati Vetevool.